Muziek

Regelmatig vragen deelnemers naar de muziek bij de meditatie bijeenkomsten en andere activiteiten van Leven in Eenheid. Tijdens mijn retraites en reizen door India ben ik aangeraakt door de Indiase muziek; mantra’s, bhajans, ragas, recitaties, meditaties maar ook Indiase lounge, dance en trance. Hier een overzicht.

51z6X6eBgfL._SL500_AA280_The oneness chakra meditatie – Ananda Giri

Een zeer krachtige spirituele meditatie techniek uit de Hindu traditie. De meditatie is gericht op de 7 chakra’s of energie centra gepositioneerd langs de lengte van onze wervelkolom. Het helpt om de kundalini te activeren waardoor je je openstelt voor de hogere dimensies van het bewustzijn. De meditatie ontspant de geest, balanceert emoties en verjongt het lichaam. De meditatie  omvat het zingen van de bija mantra’s (zaad klanken) voor de chakra’s en het begeleidt de luisteraar in een visualisatie van kundalini energie die als een gouden vloeistof door de chakra’s stroomt.

ananda mandalaAnanda Mandala – Sri Krishnaraj

Ananda Mandala meditatie is een zeer krachtige meditatie techniek uit de Hindu traditie om de spirituele energie, de kundalini, te laten ontwaken. De Ananda Mandala is een mix van ritmische ademhalingen en meditatie op de chakra’s. Dit helpt het reinigen van de energie-kanalen, het activeren van de chakra’s en verhoogt het niveau van bewustzijn. Deze meditatie is een ideale voorbereiding voor het ontvangen van de Oneness Blessing of Oneness Meditatie.

 

oneness ohmOhm – Ananda Giri

“Om” is een heilige Sanskriet chant, die altijd gezongen wordt aan het begin en einde van alle traditionele vedische chants. Het wordt beschouwd als de oerklank van het universum, als de eeuwige trillingen van het bestaan en het is van nature gehoord in de diepe staten van meditatie genaamd ‘Samadhi’. Het woord “Om” heeft meer dan honderd betekenissen en een daarvan is het welkom heten van de goddelijke aanwezigheid. Dat heeft een directe invloed op de omgeving waar deze mantra wordt gezongen en het heeft de kracht de ruimte te zuiveren.

mother divineMother Divine – Craig Pruess

De bijzonder sublieme vocale gezangen op deze cd zijn een ode aan de Goddelijke Moeder. De “Lalitha Ashtotram” is een heilige Sanskriet tekst die de 108 namen van Moeder Divine bevat. Deze woorden van lof waren duizenden jaren geleden al samengesteld. De Moeder als symbool voor de Divine als is in bijna alle tradities op de wereld terug te vinden. De goddelijke moeder is erkend voor haar kwaliteiten van onvoorwaardelijke liefde, bescherming en begeleiding. Door gewoon te luisteren naar deze heilige verzen, kan geduld, liefde en mededogen in je wakker gemaakt worden.

61YRDnZt-DL._SY355_Sacred Chants of Ancient India –  Seven van Kosmic Music

De Bhajans op Sacred Chants of India is een verzameling van traditionele Indiase muziek gemaakt door gidsen van de Oneness University in India. ‘Bhajan’ in het Sanskriet betekent devotie en liefde voor het goddelijke, het universele bewustzijn.

 

 

SharanamSharanam – Sudha & Maneesh de Moor

De betoverende stem van Sudha en de meditatieve composities van Maneesh de Moor brengen ons in kalmte en in vrede. Sharanam betekent zoveel als ‘overgave aan’ het hogere of ‘buigen aan’ de voeten van dat wat onze schepper is, onze gids en ware essentie. Deze muziek is een eerbetoon aan deze hogere aanwezigheid die overal in en om ons heen is. Het is een reis die ons leidt van overgave en meditatie, naar een viering van het leven in dankbaarheid. De nummers op deze cd zijn gebaseerd op de Moola Mantra en op andere devotionele liederen.

healing_ragasHealing Ragas – Mandala

Een album met prachtige schoonheid en sensitiviteit, uitgevoerd door twee van de meest briljante opkomende artiesten van de Indiase klassieke muziek, Bikram Singh (Bansuri flute) and Manish Vyas (tabla en Santoor). De muziek faciliteert en verdiept de ruimte waar kalmte en rust van het hart ervaren wordt zodat heling, diepe ontspanning of slaap kan plaatsvinden.

 

NidraNidra – Music therapy for peaceful sleep – Raghunath Seth

Een album met prachtige schoonheid en sensitiviteit, uitgevoerd door de Indiase klassieke muzikant Raghunath Seth. De muziek faciliteert en verdiept de ruimte waar kalmte en rust van het hart ervaren wordt zodat heling, diepe ontspanning of slaap kan plaatsvinden. Wordt gebruikt voor yoga Nidra sessies.

 

 

CDS-002245180x180

The heart of healing – Mirabai Ceiba

Twee meditaties met instructies voor heling van de relaties. Ardas Bhaee voor het helen van je afkomst en je bestemming.  Guru Guru Wahe Guru Ram Das Guru heeft rechtstreeks betrekking op de helende en beschermende energie vertegenwoordigd door Guru Ram Das. Deze mantra bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een nirgun mantra (Guru Guru Wahe Guru). Het vibreren en aanwezig zijn in de de bron van kennis en extase. Het tweede deel is een sirgun mantra (Guru Ram Das Guru). Dit betekent dat de wijsheid komt als een dienaar van de bron.

sadhanaSadhana – Maneesh de Moor

Sadhana is een gewijde reis naar eenheid. Wereldmuziek, ethno en zeer ambient, meditatief en pulserend met een zacht ritme. Heel veel trance en smaakvol gearrangeerd en geproduceerd. Ieder stuk brengt de luisteraar in een ander klankuniversum. Op Sadhana is alles zacht, diep, muzikaal en mystiek geworden.

 

 

bu9f-w

Sufi Safir – Bahramji

SAFIR is de Perzische betekenis van reiziger. Met veel kracht en energie worden de meeste tracks begeleid door een langzame, diepe, aandrijvende en bijna hypnotische baslijn. Deze beats zijn belangrijk voor Bahramji. “Beats symbolize the rhythm of life, the rhythm of the body, the heart“. De diepe tonen worden verankerd in percussie elementen en vergezeld door de charmant klinkende Santoor (snaarinstrument) en de Ney (fluit), die een tweede laag openen. De verschillende invloeden op Bahram’s muziek vermengde zich met Ethno, Chill en Ambient.

CDS-004277180x180Kundalini Remix – Diverse artiesten

Laten we elkaar ontmoeten in de tempels en ik zie je op de dansvloer! Dit is wat je devotionele Electronic Music kunnen noemen: De ultieme mix van het sacrale en het wereldse. Met bekende en populaire artiesten als Snatam Kaur, Mirabai Ceiba, Nirinjan Kaur, Dave Stringer en anderen. De muziek voert je mee in een nieuwe ruimte van hoop, goddelijkheid en tomeloze energie.

 

51LxVSzA9FL._SS280India Club & Lounge – Atman

Indiase klassieke chants en mantra’s in combinatie met een moderne westerse club beat. Wereld muziek op zijn best. Sublieme trance dance.


Back to Top ↑